Selectează o Pagină

Suntem NSM Integrum şi oferim servicii de consultanţă în domeniul achiziţiilor publice tuturor companiilor care vor să participe la licitaţiile organizate de instituţiile statului român.

Sună pompos sau cel puţin întortocheat, aşa-i? Aşa este! Aşa că ne-am gândit să creăm acest material şi să simplificăm lucrurile.

Marea majoritate a auzit de SEAP, de faptul că acolo sunt licitaţii şi se gândesc să participe.

Ce trebuie să ştiţi de la început -> nu sunt licitaţii cu strigare sau licitaţii unde introduci un preţ într-o căsuţă şi apeşi „Enter”. Nu, lucrurile sunt puţin mai complexe. De aceea e foarte important să vă familiarizaţi cu un dicţionar de cuvinte, să-i spunem aşa. Sunt noţiuni şi termeni pe care e bine să îi cunoaşteţi, măcar să fi auzit de ei. De aceea e bine să parcurgeţi acest material https://vreausaparticip.ro/2021/04/07/sicap-ce-este-si-ce-informatii-gasiti/. Nu o să întelegeţi tot din prima, dar o să găsiţi acolo mulţi termeni pe care îi folosim şi fără de care nu putem discuta „licitaţii”.

Şi pentru că mulţi nu pot parcurge întregul material scris din lipsă de timp (şi e de înţeles), am răspuns la cele mai comune întrebări pe care le primim.

  • Eu nu vreau să am de-a face cu statul român, toate licitaţile sunt aranjate!

Fals! Ȋn primul rând, dacă ar fi aşa noi nu am mai avea de treaba. Nu am avea clienţi (câştigători) dacă totul ar fi aranjat. Da, aşa este, multe sunt aranjate. Dragnea, Băsescu, Năstase ş.a.m.d. toţi au fost implicaţi în licitaţii trucate unde era vorba de foarte mulţi bani. Şi da, sunt licitaţii aranjate şi la nivel mai mic, pe sume mai mici faţă milioanele de euro furate de infractorii ţării, dar vă spunem din experienţă că pentru oricine se găseşte o licitaţie la care poate participa şi pe care o poate câştiga.

  • Vreau să particip la o licitaţie. Ce fac?

Primul pas este să găsiţi o licitaţie la care aţi vrea să participaţi. Intraţi pe pagina noastră https://www.facebook.com/consultanti.licitatii. Acolo se publică de luni până vineri toate anunţurile cu licitaţiile disponibile din acea zi. Veţi vedea că au o structură simplă: descrierea licitaţiei (ce vrea beneficiarul), bugetul pentru acea licitaţie (suma maximă pe care o are la dispoziţie beneficiarul pentru acea licitaţie) şi termenul limită până la care se pot depune ofertele pentru acea licitaţie.

  • Cum aleg o licitaţie?

Dacă aveţi firmă nou înfiinţată sau cu cifră de afaceri mică, vă uitaţi doar la acele anunţuri cu licitaţii a căror valoare este până în 900.000 lei fără TVA (pentru lucrări) şi până în 270.000 lei fără TVA (pentru produse şi servicii) şi care au termen de depunere foarte scurt faţă de data la care au fost postate (ex. anunţ postat pe 01 şi depunere până pe 05). Sunt multe motive pentru care această regulă este cea mai bună pentru firmele mici, dar motivul principal este acela că trebuie să dobândiţi experienţă mai întâi – să înţelegeţi cum funcţionează sistemul de licitaţii publice şi să vă creşteţi cifra de afaceri gradual până veţi putea participa şi la altele mai mari.

  • Am găsit o licitaţie care m-ar interesa. Ce fac?

Ne scrieţi pe Whatsapp la numărul 0786171858 sau pe email la contact@vreausaparticip.ro şi vi se vor trimite (gratuit) informaţii suplimentare. Nu ezitaţi să adresaţi întrebări! Orice neclaritate aţi avea, cel mai bine este să întrebaţi. Nu veţi găsi din prima o licitaţie potrivită pentru dumneavoastră, dar e bine să aveţi răbdare căci, aşa cum spuneam, sunt licitaţii în sistem pentru toată lumea. Noi suntem aici să vă ajutăm!

  • Cât mă costă să particip la o licitaţie?

Asta vrea să ştie toată lumea, înainte de orice (din păcate). Şi chiar dacă am explicat de nenumărate ori că sunt mulţi factori care contribuie la calcularea unui preţ pentru întocmirea documentaţiei de participare la licitaţii, am învăţat să ne adaptăm la acestă nevoie de „a şti un preţ” (chiar dacă se poate dovedi a fi nerealist).

Ȋntocmirea unei documentaţii de participare la o licitaţie de complexitate redusă porneşte de la 200 de lei şi ajunge până la 800 lei (maxim 1000 de lei). Pentru documentaţiile de participare la licitaţii de complexitate medie şi ridicată, preţul porneşte de la 1500 de lei şi poate ajunge şi la 20.000 lei. Toate sumele sunt fără TVA. Pentru oferte concrete, cel mai bine sunaţi la numărul 0786171858 sau scrieţi-ne pe adresa contact@vreausaparticip.ro.

  • Plătesc indiferent dacă pierd sau caştig?

Da! Ȋncasăm 50% în avans şi 50% la predarea documentaţiei. Sunt foarte rare situaţiile când se negociază alte condiţii. De ce? Pentru că nu depinde exclusiv de noi să câştigaţi o licitaţie. Ȋn 99 din 100 de cazuri câştigă preţul cel mai mic. Nu am făcut noi legea, nu noi am decis să fie aşa. Statul român a decis asta şi noi ne conformăm. Deci depinde doar de dumneavoastră să câştigaţi licitaţia. Tot ce putem face noi este să vă întocmim o documentaţie care să vă ducă în „finală” şi să vă asigurăm o şansă în plus faţă de ceilalţi participanţi la licitaţie.

Sperăm ca aceste informaţii să vă fie de folos şi vă aşteptăm cu drag la telefon sau pe email pentru a sta de vorbă!